בקרות כניסה
בקרת כניסה מה היא ?
למי ולמה צריך אותה ?
מהן האפשרויות שמתאימות לי ?
אז נתחיל …
מה היא ?
כשמה כן היא, בקרת כניסה יעודה זה לבקר כניסת אנשים אם מורשים ואם שאינם מורשים למתחם פרטי ,
עסקי מסחרי.
אין היא כמובן מחליפה אמצעי מיגון ונעילה אלקטרונית או מכנית ! המטרה הפשוטה שלה היא למנוע כניסה חופשית לכל מיני ״מטיילים״ שאינם מורשים להכנס ללא פיקוח למתחם .
מי צריך ?
פרטי - כל אדם שברשותו בית פרטי או מתגורר בבניין משותף הדורש סלקטיביות או בקרת כניסה , מתקין בקרים כגון : קודן מספרים , קורא קרבה עם תג , קורא זיהוי טביעת אצבע , ולעיתים גם קורא זיהוי פנים .. כמובן שרובם אך לא כולם משלבים את הבקרה עם אינטרקום ( לגבי סוגי אינטרקום נרחיב בהמשך ..).
עסק - עסקים קטנים כגון חנות או משרד קטן משתמשים פחות או יותר באותם בקרים כמו האדם הפרטי בתוספת בקרת כניסה מינימליסטית .
עסקים גדולים עם כמות עובדים גדולה יחסית , מחלקות ואגפי משרדים מרובים ( שהינם מרובי קומות ) מתקינים בקרת כניסה מנוהלת אשר נשלטת ומבוקרת בעזרת תוכנת ניהול שקובעת הרשאה של עובד מסויים , אזור ואגף שהוא מורשה להכנס בו , קביעת זמנים ( יומי , שבועי ושנתי ) בהתאם להרשאות , וכן אפשרות של הפקת דוחות מפורטים על כניסה או יציאת כל עובד .
עסקים אלו מתקינים במפתח כל כניסה קורא בשילוב אינטרקום וכן שילוב מצלמה המקושרת למערכת מרכזיה , בין אם היא אנלוגית בשיוך לשלוחה פשוטה , או בין אם וואיפי בשיוך לשלוחת רשת פנימית .
מסחרי - חניונים שהכניסה בהן מבוקרת ממורשים שמנויים שרכשו מראש מקום חניה מוסדר , וגם מזדמנים עם תשלום .
אפשרויות ואמצעים לבקרת כניסה -
הבסיסי ביותר כמובן זה קודן מספרים , אפשר להשיגם במבחר סוגים ואיכויות : חומרים שונים ( פלסטיק או ממתכת ), אנטי - ונדלי ותנאי חוץ , בנוסף , רובם היום מגיעים משולבי זיהוי קורא קרבה , מגעים ולחצנים עם תאורה , לחיצי פחם או טאצ׳ .
אמצעי נוסף הוא זיהוי באמצעות קורא קרבה ( עצמאי או מנוהל ברשת ).
האמצעי השלישי הינו זיהוי טביעת אצבע או כף היד ( עצמאי או מנוהל ברשת ).
האמצעי החדש ביותר כיום ! - זיהוי פנים ( עצמאי או מנוהל ברשת ).
מוצרים נלווים -
כמובן לכל מערכת בקרת כניסה חשוב לצרף ולבחור את רכיבי ומנעולי המיגון הנדרשים , לפי סוג הדלת ורמת המיגון הנדרשת ! ( רמת מיגון נידרשת בדרך כלל ע״י סוקר ואיש אבטחה , אם מטעם החברה והעסק ובין אם מחברת - אבטחה הנסחרת ).
ראשית והבסיסי - מנעול חשמלי מכני : מגיע בכמה סוגים ומידות ( לפי סוג הדלת ), במצב התחלתי סגור או פתוח , עם הפעלה והזנת מתח בדרך כלל עד 12 וולט ( יש גם עם הזנת מתח של 24 וולט ), זרם חליפי או ישר .
הרכיב הבא - מנעול אלקטרו - מגנט : מגיע בגדלים ועוצמות מיגנוט שונים ( תלוי בסוג וגודל הדלת ), הזנת מתח 12 או 24 וולט ( זרם ישר בלבד ) ומצב התחלתי סגור .
רכיב נוסף - מנעול אלקטרו - מכני : מפעיל פין המתאים לדלתות פרופיל אלום , עץ או פלדה , מתאים גם לדלתות זכוכית עם מתאם חובק זכוכית . הזנת מתח 12 וולט , זרם ישר במצב התחלתי סגור . מומלץ להתקנה עם דגש לאסתטיקה , כיוון שהוא מותקן ומוסתר במשקוף ותחת הטיח , מומלץ ביותר לדלתות אלום במקום מנעול חשמלי .
רכיב נוסף - מנעול אלקטרו - מגנטי שרלוק : מתאים לעבודות עם דגש לאסתטיקה ויחד עם זאת להגנה מירבית , מותקן בדרך כלל בחלק העליון של הדלת והמשקוף , הזנת מתח 12 או 24 וולט זרם ישר , מצב התחלתי סגור .
מוצרים שלא ידעתם עלהם !
ידית קוד - ידית משולבת קודן מספרים מ -1 עד 4 המוטמע על הידית החיצונית ומוזן בעזרת סוללות , מומלץ במשרדים פנימיים , שירותים הממוקמים במשרדים ציבוריים ועוד … ללא כל צורך בתשתיות וחיווט וחשמל חיצוני .
חשוב לדעת !!!
לפני כל החלטה יש להיוועץ עם איש מקצוע מנוסה לגבי האפשרויות המתאימות והכדאיות לכל כניסה וכניסה .
בשוק קיים מבחר עצום של יצרניות לכל הסוגים , ובחירתן נקבעת לפי סוג ויצרן המוצר - בשוק ישנם מוצרים רבים שמיוצרים במזרח ושאיכותם מוטלת בספק !! אך כמובן מפתות במחירם !
עם זאת ישנם מוצרים אירופיים או ישראלים ( לפחות עם פיקוח והרכבה בישראל ) ושאיכותם טובה וזמן עבודה ממושך ! ( הישראלים והאירופאים מותאמים לתנאי מתח הרשת הישראלית , אם במקרים של שינויים דרסטים של נפילת ועליית המתח הגבוה מחברת חשמל - שהיא בעייתית מאוד בארץ ! ובפני ברקים ..)
אך עם זאת מחירם קצת יותר גבוה !
לשיקולכם ! העיקר שתקבלו עיצה והמלצה טובה ונכונה שמתאימה לכניסתכם ולכיסכם .